2023-04-25 05:10Nyheter

20 år senare - Fitness24Seven har idag över 260 gym i 5 länder

Christian Ask, grundare och ägare av Fitness24Seven. Christian Ask, grundare och ägare av Fitness24Seven. Foto: Studio Vega

Tjejgym, öppet dygnet runt och ett lågt pris - det var Fitness24Sevens grundare och ägare Christian Asks idé när han öppnade sitt första gym i Malmö 2003. 20 år senare är grundidén fortfarande stommen i Fitness24Sevens koncept – med mer därtill.   

Första gymmet i Malmö 

Allting började med ett mindre gym på Henrik Smithsgatan i Malmö. Konceptet för Christian Ask var glasklart – det skulle vara billigt, gymmet skulle hålla öppet dygnet runt och en del i gymmet skulle vara endast för tjejer. Sagt och gjort, den 27 januari 2023 öppnades dörrar till Fitness24Sevens första gym. 

Jag ville starta ett dygnet-runt-öppet-gym, något som inte fanns i Sverige. När jag tittade på andra gym i Sverige såg jag att det fanns utrymme för ett unikt koncept. På öppningsdagen var det kö utanför gymmet, tack vare alla flyers som jag och min syster delade ut i Malmö, säger Fitness24Seven grundare och ägare Christian Ask.

Första Fitness24Seven-gymmet på Henrik Smithsgatan i Malmö. Foto: Fitness24Seven

Första gruppgymmet och expansion till andra länder 

Redan två år efter de första gymmen har etablerats i Skåne öppnar Fitness24Seven sitt första gym med gruppträning och ett kontor i centrala Lund. Gymmet kommer senare att bli kedjans flaggskeppsgym. Det dröjer inte många år därtill förrän expansionen fortsätter till grannlandet Norge, i Oslo.  

Jag ville utanför Sveriges gränser. När vi öppnade vårt första gym i Norge tog vi vårt första stora steg för att bli ett globalt fitnessföretag, säger Christian Ask. 

 

Företaget fortsätter sin resa – 2012 startats dotterbolaget ”PT by Fitness24Seven” och Fitness24Seven öppnar fler gym i de nordiska länderna, denna gång i Finland.  

Fem år senare öppnar Fitness24Seven de första gymmen i både Colombia och Thailand, med stor framgång.  

Fler och fler blir intresserade av träning och hälsofrågor, över hela världen. I Sydamerika är det just nu en stor efterfrågan på träning. I Colombia finns där mycket potential, säger Christian Ask.

Fitness24Seven 2.0 – och framtiden 

Efter 15 år i branschen var det dags att höja ribban ännu ett snäpp och sätta en ny standard för gymmen. 2018 lanserade Fitness24Seven ett nya gymkoncept - Fitness24Seven 2.0 - för att ta medlemmarnas träningsupplevelse till nästa nivå.  

Vårt 2.0-koncept var en viktig del i vår fortsatta resa. Vi behövde en uppdatering, samtidigt som grundkonceptet alltid funnits kvar. Vi har fortfarande öppet dygnet runt, alla gym ingår med samma kort och vi har ett separat gym i gymmet endast för tjejer. Det bästa medlemskapet på marknaden helt enkelt, säger Christian Ask.

2.0-gym X-court Fitness24SevenFitness24Seven 2.0. Foto: Fitness24Seven

Från ett gym i Malmö till över 260 gym i 5 länder på 3 kontinenter. Men resan slutar inte där – som den entreprenör och äventyrslystne person Christian Ask är – kommer Fitness24Seven att våga sig an nya marknader och fortsätta att expandera.  

Vi blickar högt. Vi ska fortsätta att växa på våra befintliga marknader och därefter gå in i fler länder. No boundaries, som vi brukar säga. 

 ____________________________________________________________________________________

Fitness24Sevens firar 20 år onsdagen den 26 april på alla gym i Sverige. Det kommer att bjudas på tävlingar, träningsinspiration, medlemserbjudande och andra happenings. Läs mer här: https://www.facebook.com/events/176551818628421Om Fitness24Seven

För oss är det enkelt. Det ska vara kul att träna. Därför är vi måna om att träning och välmående ska vara tillgängligt för alla. Vårt koncept är unikt - våra gym är öppna för alla våra medlemmar dygnet runt. Dessutom ingår gruppträning och tjejgym alltid i medlemskapet utan extra kostnad. Alltid till marknadens bästa pris. Sedan 2003 har vi gått från att ha 1 gym i Malmö till att idag ha fler än 260 anläggningar i 5 länder – Sverige, Norge, Finland, Colombia och Thailand. Vi har ett stort fokus kring CSR och arbetar både med egna välgörenhetsprojekt och mot organisationer så som SOS-barnbyar. Välkommen till Fitness24Seven.


Kontaktpersoner

Fitness24Seven
Presskontakt
Fitness24Seven