2022-09-14 08:00Nyheter

Barn, unga och äldre aktiverades under Health Day

Fitness24Seven föreläser om hälsa, träning och kost. Foto:  Patrik AgerkransFitness24Seven föreläser om hälsa, träning och kost. Foto: Patrik Agerkrans

I syfte att öka välmående och kunskapen kring hälsa och träning satsar Fitness24Seven på en nationell Health Day. Genom lokala initiativ runt om i Sverige får barn, unga och äldre chansen att lära sig mer om hälsa, träning och kost genomb bland annat föreläsningar och träningspass. 

Vi vill hjälpa människor till ett hälsosammare liv, oavsett vilka de är eller var de bor. Nu tar vi det ett steg längre och startar Fitness24Seven Health Day - en dag då vi aktiverar barn, unga och äldre runt om i Sverige, säger Fredrik Krüeger, HR- och Legal Director på Fitness24Seven. 

Fredrik Krüeger, HR- och Legal Director på Fitness24Seven pratar om vikten av träning och rätt kost. Foto: Patrik Agerkrans.

Barn och unga mer stillasittande idag

Den 9 september arrangerar Fitness24Seven för första gången initiativet Health Day. Personal från gym och kontor i Sverige och Finland pausar sina dagliga arbetsuppgifter för en dag i hälsans tecken. I stället infinner sig personalen på mellan- och högstadieskolor, skolor för elever med funktionsvariationer samt äldreboende, LSS-boende och flyktingboende för att prata om hälsa, träning och kost. Dessutom arrangerades utomhuspass för allmänheten på flera platser. 

Många barn och unga är betydligt mer stillasittande nu för tiden och få når upp till WHO’s rekommendation om 60 minuters fysisk aktivitet per dag. Därför är det extra viktigt att nå denna målgrupp. Fysisk aktivitet i kombination med rätt kost och vila har även en positiv påverkan på barn och vuxnas psykiska hälsa varför vi på olika sätt vill ge tips och tankar om hur man kan hitta rätt balans mellan träning, kost och vila, säger Fredrik Krüeger, Fitness24Seven. 

Foto: Patrik Agerkrans.

Cirkelstationer med fokus på hälsa

På Limhamnsfältet i Malmö samlades över 75 elever från Sveaskolan. Eftermiddagen bjöd på aktiviteter i olika stationer innehållande föreläsning om kost och hälsa, uppvärmning, träningspass, avslappning och återhämtning samt träningstips från entreprenören och ägaren Christian Ask. 

Det blev en riktigt uppskattad och givande dag. Förhoppningen är vi kan få fler att röra på sig och kanske också få dem att skaffa sig en ny vana, säger Fitness24Seven grundare och ägare Christian Ask.  

Initiativet till Health Day arrangerades i både Sverige och Finland. Förhoppningen är att det ska bli en återkommande dag i Fitness24Sevens arbete för en mer hälsosam värld. Om Fitness24Seven

För oss är det enkelt. Det ska vara kul att träna. Vi är därför måna om att träning och välmående ska vara tillgängligt för alla. Våra gym är öppna för alla våra medlemmar, dygnet runt. Dessutom ingår gruppträning och tjejgym alltid i vårt medlemskap, helt utan extra kostnad. Fitness24Seven är en av Europas snabbaste växande gymkedja. Vi riktar oss till den vanliga motionären som tycker att kvalitativ träning inte ska kosta en förmögenhet. I dagsläget har vi fler än 250 gym i 5 länder - Sverige, Norge, Finland, Colombia och Thailand.


Kontaktpersoner

Fredrik Krüeger
HR and Legal Director
Fredrik Krüeger
Fitness24Seven