2022-11-18 14:00Nyheter

Fitness24Sevens ägare Christian Ask är Sydsveriges främsta entreprenör

FOTO: EY Entrepreneur Of The YearFOTO: EY Entrepreneur Of The Year

Den 15 november avgjordes finalen av region Syds främsta entreprenör. Fitness24Sevens grundare och ägar Christian Ask vann priset Sydsveriges främsta entreprenör på galan EY Entrepreneur Of The Year 2022 i Malmö.  

Fitness24Seven är gymkedjan som 2003 grundades på Henrik Smithsgatan i Malmö av Christian Ask. Drömmen var att skapa ett gym som gav ett stort värde för pengarna. Idéen var att gymmet skulle vara öppet dygnet runt och att det inte skulle kosta en förmögenhet att träna. Drömmen blev verklighet och snart 20 år senare finns Fitness24Seven i 5 olika länder i 3 världsdelar med över 250 gym. Milstolpen att omsätta 1 miljard kronor nåddes 2017. 

En orädd entreprenör 

Under tisdagskvällen stod vinsten klar och Christian Ask vann med motiveringen:

Utan externt kapital har den här entreprenören byggt ett miljardbolag från grunden. Med en otrolig drivkraft har entreprenören tagit sig an världen helt orädd och gått sin egen väg där andra kanske hade tvekat. Entreprenören har tagit sitt bolag igenom finanskris och pandemi och står nu stark och redo att fortsätta sin globala tillväxt och sin resa mot nästa miljard. Årets vinnare visar på ett stort engagemang för både individen och för samhället och han vill med sitt entreprenörskap bidra till ett mer hälsosamt liv för alla.

Juryn bestod av ordförande Mia Rolf, CMO Wihlborgs Fastigheter AB och jurymedlemmarna Peter Areskog, VD Areco Steel AB, Elisabeth Brevenson, VD Brakeson AB, Per Hidenius, ledamot Hypergene AB, Alexander Wachtmeister Da Silva, medgrundare Telavox AB, Lena Holst, VD Starka AB, Karolin Jeppsson, VD Dofab AB och Henrik Hallgren, grundare Parkster AB.


Foto: EY Entrepreneur Of The Year

Christian Ask är fylld av glädje och stolthet när han berättar om vinsten. 

Jag känner en otrolig glädje när jag ser tillbaka på allt vi har gjort tillsammans. Man blir självklart också stolt över vad man gjort tillsammans med alla medarbetare. Och det mest fantastiska är att vi har så mycket kvar vi kan göra! Nya städer, ny länder, nya möjligheter, säger han. 

 

Grundaren är nu vidare i Sverigefinalen som äger rum i februari. Vi önskar honom stort lycka till. 

Läs mer om EY Entrepreneur Of The YearOm Fitness24Seven

För oss är det enkelt. Det ska vara kul att träna. Vi är därför måna om att träning och välmående ska vara tillgängligt för alla. Våra gym är öppna för alla våra medlemmar, dygnet runt. Dessutom ingår gruppträning och tjejgym alltid i vårt medlemskap, helt utan extra kostnad. Fitness24Seven är en av Europas snabbaste växande gymkedja. Vi riktar oss till den vanliga motionären som tycker att kvalitativ träning inte ska kosta en förmögenhet. I dagsläget har vi fler än 250 gym i 5 länder - Sverige, Norge, Finland, Colombia och Thailand.


Kontaktpersoner

Fitness24Seven
Presskontakt
Fitness24Seven