2022-11-21 05:30Pressmeddelande

Fitness24Seven springer för kvinnors rättigheter

Fitness24Seven is Running For Women's RightsIllustration Copyright © Diyako Germiani

Sedan 2014 har Fitness24Seven bjudit in till det årliga eventet Running For, vars syfte är att springa, cykla eller ro in pengar till förmån för en välgörenhetsorganisation. Årets tema är Women’s Rights. 

Den 29 och 30 november är det äntligen dags för Fitness24Seven årliga välgörenhetsevenemang Running For på utvalda gym. Konceptet är enkelt, för varje kilometer som en medlem springer, går, cyklar eller ror på en konditionsmaskin under dessa två dagar, skänker Fitness24Seven 1 € till organisationen UN Women. 

Årets tema är Running for Women’s Rights. För Fitness24Seven har frågan om allas möjlighet, och rättighet till, ett aktivt och hälsosamt liv alltid varit högt prioriterat. Genom att erbjuda tjejgym på nästan alla gym – en separat avdelning dit endast tjejer har tillgång – gör Fitness24Seven det möjligt för fler tjejer och kvinnor att träna när de vill, var de vill. 

Gymmet är designat för att våra kvinnliga medlemmar ska känna sig så bekväma som möjligt, träffa träningskompisar och fokusera på att uppnå sina hälso- och träningsmål, säger Christian Ask, grundare och ägare av Fitness24Seven.

Att temat för årets event blev Women’s Rights föll sig ganska naturligt med tanke på det som sker runt om i världen, samtidigt som datumen för eventet infaller samma vecka som UN Womens egen dag Orange Day. En dag då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. 

Med allt som händer i världen är det viktigare än någonsin att stå upp för allas lika värde. Därför väljer vi att i år donera pengar till UN Women, en organisation som arbetar för att öka jämställdheten och stärka kvinnors och flickors mänskliga rättigheter, säger Christian Ask, grundare och ägare av Fitness24Seven. 

Evenemanget äger rum på följande utvalda gym i 5 länder; Lund Centrum, Malmö Värnhem, Linköping Stora Torget, Stockholm Odenplan, Göteborg Ullevi, Olso Stortorvet, Lahti Trio, Helsinki Tripla, Bangkok Happy Land, Bogotá Metro Recreo samt Bogotá 20 de julio. 

Personal från Fitness24Seven kommer att vara på plats under dagarna för att registrera alla kilometrar som medlemmar samlar på sig. Samtliga insamlade kilometrar omvandlas till euro och doneras sedan vidare. 

Tillsammans kan vi göra skillnad. 

Mer information om UN Women och deras betydelsefulla arbete: https://www.unwomen.org/en

Mer detaljer om eventet här: https://se.fitness24seven.com/artiklar/running-for-womens-rights/Om Fitness24Seven

För oss är det enkelt. Det ska vara kul att träna. Vi är därför måna om att träning och välmående ska vara tillgängligt för alla. Våra gym är öppna för alla våra medlemmar, dygnet runt. Dessutom ingår gruppträning och tjejgym alltid i vårt medlemskap, helt utan extra kostnad. Fitness24Seven är en av Europas snabbaste växande gymkedja. Vi riktar oss till den vanliga motionären som tycker att kvalitativ träning inte ska kosta en förmögenhet. I dagsläget har vi fler än 250 gym i 5 länder - Sverige, Norge, Finland, Colombia och Thailand.


Kontaktpersoner

Cecilia Kellgren
Global Marketing Director
Cecilia Kellgren